Hoppa till innehåll
lp

Rörbäcksnäs skola

…eller Vildmarksskolan som vi också kallar oss. Det är den lilla skolan med de stora möjligheterna. Med fjäll, skog, sjöar och tjärn i vår närhet växer sig klassrumsmiljön långt utanför skolans väggar. Dessutom gör vårt unika elevantal att vi kan ge varje barn det där lilla extra. Vårt arbetssätt är både tematiskt och individanpassat och genomsyras av utomhuspedagogik. Med elever från förskoleklass till år 6 i en enda gemenskap byggs en stark sammanhållning och ett förhållningssätt där varje barn räknas och blir en viktig del av helheten. Vårt mål är att varje elev ska få tid och stöd till individuell utveckling, med fokus på potential snarare än begränsning och att varje elev skall känna trygghet och lust att lära.

”Innan vi flyttade hit har jag haft barn på olika skolor i Sverige, men inget slår den här skolan. Den sammanhållningen, oavsett ålder, och den möjligheten till individanpassning hittar man inte ofta.” – Förälder

”Det är alltid lika roligt att komma hit. Det lugn och den harmoni man möter gör en så glad” – Specialpedagog

”Det är svårt att tänka sig att jobba på en annan skola, när man provat att jobba här. Det är fantastiskt att ha tiden att inte bara bygga kunskap med eleverna, utan också relationer. Här har vi möjlighet att bli våra allra bästa versioner av oss själva som lärare.” – Lärare

Förskola & Fritids

Här har vi förskoleverksamhet och fritidshem integrerat i samma verksamhet, vilket innebär att vi har barn i åldrarna 1–12 år. I och med den unika sammansättningen tar barnen lärdom av varandra, stora som små.

Här får varje enskilt barn möjlighet att utvecklas till en självständig individ. Vi arbetar med hållbarhet både när det gäller att visa respekt och integritet mot varandra och hållbarhet mot miljön. Vi är en förskola som, till stor del, är flexibla och tar vara på de tillfällen som uppstår för att genomföra undervisning.

Här finns en stor och rymlig utegård fylld med olika lekmaterial och fantastiska lekmöjligheter för alla barn. Omgivningen ger stora möjligheter till utomhusaktiviteter eftersom det i närheten finns t.ex. ishockeyplan, skidspår, pulkabacke och fotbollsplan. Vi vistas ofta i skogen eftersom den är vår närmsta granne.

Vår vision är att barnen ska utvecklas till ansvarskännande, miljömedvetna och solidariska människor med tro på sig själva och sina möjligheter! Vi värnar om barnens trygghet och vill att verksamheten ska vara lustfylld och lärorik med mycket tid för lek och rörelse.

Förskolan Fjällugglan – en liten förskola med många möjligheter!

Föreningar i byn

Rörbäcksnäs Idrottssällskap

Föreningen bildades 1925 och har idag ca 140 medlemmar i alla åldrar. Föreningen består av en styrelse och sektionerna; längdskidor, cykel och ungdom. Föreningen är aktiv året runt med tyngd på längdskidor under vintersäsongen medan vi under sommaren har fokus på MTB.

Idrottsskolan bedrivs året runt med undantag av sommarlovet och är riktad till barn och ungdomar mellan 6-15 år. Här får man prova olika idrotter. Syftet är att alla medlemmar ska få prova på så många olika sporter som möjligt på ett enkelt och roligt sätt. Varje vinter genomför vi KM i längdskidor och på hösten har vi KM i MTB. Dessa dagar brukar bli riktigt härliga familjedagar med gemensam grillning och mycket skratt.

Funktionärsuppdrag förekommer också i föreningen. De fasta arrangemang vi ansvarar för varje år är två startled i Vasaloppet samt ICA Sälen-Cup (längdskidor). Vintertid har vi dessutom hela 32 fantastiska km längdskidspår runt vår by som föreningen ansvara för att spåra. Vår- och sommartid underhåller vi MTB-lederna och sköter servicen kring cykelstarten. Idrottsföreningen ansvarar även för Folkets Hus.

Medlemsavgiften per kalenderår är 150 kr/vuxen och sätts in på Swish 1233500592 eller Bankgiro 868-5927. Bli medlem HÄR.

Ordförande och kontaktperson: Eva-Lena Landmark 070-3983545
Vid bokning av Folkets Hus: rorbacksnas.is@gmail.com

Jaktskytteklubben

Rörbäcksnäs jaktskytteklubb har en fin skyttebana alldeles i närheten av byn, med fina träningsmöjligheter. 

Ordförande och kontaktperson: Hans Halt 070-6678994

Byalaget

Byalaget samlar byns invånare för att utveckla byn och vara en samtalspartner med kommunen och olika myndigheter i angelägenheter som rör byn. Byalaget har ansvar över:

Rörbäcksnäs hemsida

Rörbäcksnäsdagen som ingår i Västerdalsveckan

Rörbäcksnäs Natur- & kulturled

Skyltar i byn

Vill du bidra till utvecklingen, bli medlem. Medlemsavgiften per år är 80 kr/person och sätts in på Swish 1232062370 eller Bankgiro 609-5814 (märk insättningen med namn samt år).

Ordförande och kontaktperson: Katrin Halvarsson 073-3385773

Hembygdsföreningen

Hembygdsföreningen förvaltar Hembygdsgården som visas juni till augusti. Här finns sju byggnader och 1000 museiföremål från bygden. Guidade turer kan anordnas, stora som små sällskap.

Vill du vara med och bidra är medlemsavgiften 150 kr/år och sätts in på Bankgiro 384-2200. Märk insättningen med namn, år och adress (enkla utskick per post göres ett par gånger per år, därav behov av adress). 

Styrelsen består delvis av:
Ordförande: Patrik Persson 070-2829689
Sekreterare: Eva Backman
Kassör: Johnny Arvidsson
Guide: Mikael Pettersson

Folkets Hus Rörbäcksnäs

Folkets Hus är Rörbäcksnäs samlingslokal och drivs av Rörbäcksnäs Idrottssällskap. Lokalens adress är Rörbäcksnäs 515. Lokalen kan man hyra för privata tillställningar, konferenser, lägerverksamhet etc. för upp till 100 personer. Det finns WC, dusch, utrustat kök, stor sal mm. Det går även bra att övernatta på madrass i lokalen. För frågor och bokning av lokalen kontakta rorbacksnas.is@gmail.com.

Mötestid 3h: 300 kr

1 dygn: 1 700 kr

2 dygn: 2 500 kr

Övernattning: 150 kr/person

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.