Hoppa till innehåll

Full aktivitet på årets valborgsfirande

Efter två års uppehåll var det äntligen dags för föräldraföreningen att anordna valborgsfirande vid Rörbäcksnäs skola igen. 

Traditionsenligt var det barnen som bildade fackeltåg och tände kvällens majbrasa.

Även om det blåste en del, var vädergudarna på gott humör, då all rök blåste bort från åskådarna. En ståtlig majbras blev det!

Många bybor var på plats och deltog i aktiviteter som tipspromenad, tårttävling, Buller och bång, tombola, lotterier och inte minst förtärandet av grillat och fika.

Just tårttävlingen var skolbarnens bidrag till firandet och för endast 10 kronor fick du designa din egen tårtbit och ha chansen att stå som segrare i tävlingen. (Dessutom fick du äta upp den efteråt 😉 )

Vann gjorde Charlie Husebäck Werme med ovanstående garnering. Just utseendet var det som bedömdes i kvällens tävling.

Ett omtyckt inslag i valborgsfirandet är förstås Bykampen, där Nord och Syd som vanligt ställs inför fem svåra utmaningar. Ett av momenten var Tangram-stafett.

Fotbollskrocket, Årtalsquiz, Mölki-stege och Hitta ordet var de andra utmaningarna som lagen fick ta sig an innan kampen var slut.

Det blev en jämn kamp och inför sista tävlingen stod det två-två mellan lagen, men till slut var det återigen lag Nord som stod som segrare. Grattis!

När kvällen led mot sitt slut passade RIS på att ha prisutdelning för vinterns KM i längd. Selma och Nellie var två nöjda pristagare.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.