Ledinfo – Höst

Lördag 3 september jaktstig, lederna stängda 07.00 – 15.00.

Fredag 16 september – Söndag 18 september första jakttillfälle, bara ett jaktlag som jagar som berör lederna. Då kan man ringa jaktledaren Hans på 070 6678994 och höra var man jagar just den dagen ni är där.( och det vet han tyvärr inte i förväg, beror på väder och vind just den dagen).

Lördag 8 oktober – Fredag 14 oktober är den stora jaktveckan så då avråder vi helt från cykling. Hoppas det hjälper er att planera er cykelhöst! Välkomna!

Och som vanligt så visar man hänsyn, ser man att jakt bedrivs så försöker man störa så lite som möjligt!

Tävling inställd

Vi måste tyvärr meddela att tävlingen Rörbäcksnäs MTB Open som är en del av Rörbäcksnäs DemoDag och som arrangeras av en fristående arrangör dessvärre kommer att ställas in pga för få anmälningar. Detta är givetvis tråkigt men misströsta inte, dagen har mycket annat erbjuda.
Barnloppet som var en storsuccé förra året, kommer vi att köra i egen regi. Demodelen av dagen har minst dubblats i storlek – bl.a. har vi i skrivande stund 7 olika cykelmärken på plats och ev något till på väg in plus cykelrelaterade produkter som t.ex. Powerbar, MTB Sweden Magazine och storsatsande Trysil Bike Arena.
För att fylla ut det eventuella tomrum som tävlingen lämnar kommer vi erbjuda guidade turer med lokalt förankrade guider. Exakt hur det kommer att se ut meddelar vi närmare dagen.
Vi kommer också lotta ut tre par fina glasögon från Rudy Projekt som tillhandahålls av Eldristen Consulting, som är den aktör som jobbat med MTB Open.
Så det finns alla anledning att besöka Rörbäcksnäs den 10/8.

Vi ses där!

Mvh

Rörbäcksnäs MTB

Ställplats

Nyhet. Ställplats för husvagn/husbil för övernattning (ej campingplats) belägen precis vid cykelstarten.

Tel: 0703978348
freddypplats

Röbäcksnäs MTB Open

mtbopen
Missa inte 10:e augusti och Röbäcksnäs MTB Open. En god anledning att köra på de fina lederna i Röbäcknäs. Anmälan till tävlingen på http://www.rorbacksnasmtbopen.se/

 

MTB Sweden Magazine

mtbsweden
I helgen hade vi MTB Sweden Magazine på besök med deras testturné. Förutsättningarna vad gäller väder, spår o cyklar kunde ingen klaga på

Arbetsdag

mtbwork
Arbetsdag på spåren i Rörbäcksnäs. Väldigt bra uppslutning av volontärarbetare, ca 25pers dök upp i vårsolen. Ett hjärtligt tack till er som ställde upp och hjälpte till och ett hjärtligt välkomna till alla er cykelsugna. Nu kan säsongen börja på allvar. Nu kör vi!!

Cykellederna

mtbaa
Sista veckans värme har gjort underverk med lederna, torrt och fint i skogen just nu! Det man ska passa sig för nu är spåriga grusvägar så man inte kör omkull när man tar igen sig mellan stigpartierna.

Säsongsnytt

toa
Ett praktiskt lyft inför säsongen är denna toalett i anslutning till spårstarten på Rörbäcksnäs. Utedasset blir ett minne blott. Kom ihåg att det är tack vare bidragen till KarmaKontot från dej som besökare som gör det möjligt för oss att förbättra cykling och service på det här sättet

MTB Sweden on tour

Sommarens första event på Rörbäcksnäs kommer gå av stapeln den 5/6. Det är cykelmagazinet MTB Sweden som lägger ett stopp på sin MTB Sweden ontour-turné på Rörbäcksnäs i samarbete med CAVE Outdoor.
Detta ger dej möjlighet att provköra ett urval cykelmodeller i bästa tänkbara miljö.
Info om turnén finns på denna länk

Cykelläget

mtbspring
Då vi fått många frågor om snöläget så tänkte vi lägga ut två bilder som visar hur det ser ut i år mot förra året. Så som ni ser är det mindre snö kvar i år, men det är inte hela sanningen. Vårvädret har varit sämre i år med mindre sol och mer regn och mulet så totalt skulle vi nog uppskatta att förhållandena är lika och det är bra om det får torka upp lite. Så prognosen att det är helt cykelbart i mitten på maj ligger kvar än så länge. Sen kommer vi hålla på och se över stigarna, kolla nedfallna träd och se över skyltningen under hela maj månad så helt klart ska det vara till helgen 4-5 juni.