Simträning på idrottsskolan

RIS idrottsskolan är i full gång och just nu är det simträning som står på schemat. Barn mellan 6 och 13 år är med och tränar på olika nivåer, allt från vattenvana till livräddning och konditionssimning.

På torsdag, 16/11, är det sista gången med simträning och därefter blir det dans under några veckor.
Simskola 17 3
Uppvärmning med vattenlekar.

Simskola 17 2
Några av de äldre barnen spelar vattenboll.

Simskola 17 1
Här är det simträning som gäller!

Härlig stämning och nervkittlande spurter!

Mtb KM 17 5

Idag, 16/9, har KM i Mtb gått av stapeln för första gången i Rörbäcksnäs IS historia. Ett stort deltagande och bra cykelväder gjorde arrangemanget fantastiskt roligt att få uppleva.

I kort-klassen (3-7 år) och medeldistans-klassen (7 år och uppåt) var det inte bara att komma först i mål som gällde, utan man skulle också komma ihåg bilder från banan. Väl i mål skulle dessa bilder sedan placeras i rätt ordning. Inte så lätt! Här var det barnen och ungdomarna som var klart överlägsna! GRATTIS till er! Bra genomfört!

I KM-klassen (7 år och uppåt) var det masstart och där var det först i mål som gällde. Mats Johansson var den som var snabbast och tog hem segern. GRATTIS till dig!

Ett stort tack riktar vi avslutningsvis till alla deltagare och arrangörer för en bra genomförd tävling!
/RIS styrelse

Mtb KM 17 1
Nöjda deltagare efter KM i Mtb!

Mtb KM 17 4
De yngsta deltagarna på startlinjen.

Mtb KM 17 3
Charlie Husebäck Werme på väg mot mål.

Mtb KM 17 2
Segraren Mats Johansson tillsammans med de tre snabbaste barnen, Varij Bonde, Lovisa Flyborn Jonsson och Nias Hedberg.

Mtb KM 17 6
Morris Hedberg och Svea Kvarnström innan start.

Nu drar idrottsskolan igång igen!

Lagom till att skolan startar är det dags för höstens första idrottsskola. I år börjar det med cykling på onsdag den 23 augusti kl. 18.00. Samling sker vid skolan. Nytt för i år är att barn från 3-8 år har en egen grupp under idrottsskolan. Ni kan se schema för idrottsskolan här: Idrottsskola – hösten 17

Fin midsommarhelg på cykellederna!

Cykelsäsongen har dragit igång på allvar, vilket märktes tydligt under midsommarhelgen. Parkeringen vid mtb-starten var nästan full och barnen i cykelkiosken arbetade för högtryck. Allra flest cyklister var det på lördagen, men hela helgen bjöd på god stämning och mycket motion.

Nytt för i år är en förändrad slinga på Vallsjörundan och en helt ny led som heter Örsjöleden. Dessutom håller man på att ta fram en genväg på Vallsjörundan, där den som vill kan korta ner den södra delen med några kilometer. Än så länge finns dessa nyheter inte med på kartorna, men de är skyltade och redo i skogen.
Cykel - midsommar 17

Cykel - midsommar 17 2
Cykelkiosken är öppen hela sommaren, fredag till söndag, kl. 11.00-15.00 

Uppdatering av bokningskalender från idrottsföreningen

Hej!

Jag skickar ut en kalender där det finns aktiviteter att boka in sig på. Har lagt ut den på RIS fb tidigare och gjort en uppdatering av den idag. Gå gärna in på fb-sidan och titta.
Här kommer länken till kalendern.
/Eva-Lena

 

Judoavslutning med riktig turnering

I onsdags, 31/5, var det dags för avslutning på idrottskolans judoperiod. Till barnens stora glädje, innehöll den inte bara en turnering i vardera åldersgrupp, utan också prisutdelning med godis och frukt. Det var ett gäng glada och stolta deltagare som gick hem efter väl genomförda matcher!
Judo 2
Viggo Skogstad och Morris Hedberg i en spännande match.

Judo 1
De fem bästa i den yngre gruppen, med Morris Hedberg som segrare.

Vilket kanonväder vi fick!

Under lördagen den 13 maj samlades medlemmar i RIS för att hjälpa till med underhållet av våra cykelleder. Efter mycket snöande under veckan bjöd dagen oss alla på strålande solsken och varmare vindar. Skönt.  Jag vill med det här inlägget tacka för gott samarbete och bjuder på några bilder från olika delar längs cykellederna. Lite spännande information från Henrik ”Henke” Hedberg innan bilderna:

”Det inlägg vi gjorde på facebook, med info om att vi är igång, har nu efter ett dygn nått 8200 personer på BikingDalarna och 22100 personer på vår egna hemsida.”

Fantastiskt och ett stort Tack!
Eva-Lena Landmark

underhållsdag cykelled 2017 1 underhållsdag cykelled 2017 2 underhållsdag cykelled 2017 grusning underhållsdag cykelled 2017 nytt underhållsdag cykelled 2017 skogsstig underhållsdag cykelled 2017 skyltning ny led underhållsdag cykelled 2017 stigfinnare

Medlemsnytt april 2017

I månadens Medlemsnytt kan ni bl.a. läsa om vilka aktiviteter som gäller om man vill ha möjlighet till subventionerade liftkort. Kom ihåg att alla Medlemsnytt samlas i fliken till höger!

Medlemsnytt April 2017

Härlig dag i backen när KM avgjordes

I söndags, den 9 april, avgjordes RIS KM i alpint. Som traditionen bjuder tävlade man i differensslalom, vilket innebär att vinnaren är den som åkt två åk på så lika tid som möjligt. Ett knappt 20-tal barn och vuxna hade samlats för att tävla, grilla och umgås. Det blev en riktigt fin dag, där Elias Karlsson och Göran Husebäck till slut stod som segrare i barn- respektive vuxenklassen.
KM alpint 17 2
Några nöjda åkare efter tävlingen.
KM alpint 17 1
Alva och Sara Abrahamsen Moberg tog hem segern i familjeklassen.
Hela resultatlistan finns här: Resultatlista KM i alpint 2017

Solen sken på RIS KM och familjedag!

KM - 17 3
Idag, 11/3, arrangerade Rörbäcksnäs IS sitt klubbmästerskap i längd. I år genomfördes tävlingen i samband med klubbens familjedag. Dagen började med att KM avgjordes i form av en sprintstafett, där Maja Skogstad och Lovisa Flyborna Jonsson till slut stod som segrare. När allvaret var avklarat var det grillning och fika som stod på schemat. Med ny energi i magen, kunde deltagarna sedan välja att ta en tur på Safaribanan och leta djur, spela en omgång skidmemory eller åka ett varv på teknikbanan. Innan prisutdelningen, spelades en spännande match skidboll och ena laget vann till sist med 6-5. Det nya upplägget verkade passa deltagarna bra och de sken ikapp med vårsolen. Vi ser redan fram emot nästa års tävling!
KM - 17 1
Lova Haglund och Maja Skogstad står på startlinjen och väntar på att få ge sig iväg på sträcka 1 i finalheatet.

KM - 17 2
Lovisa Flyborn Jonsson och Lena Flyborn ska göra upp om segern på finalens andra sträcka.

KM - 17 5
Maja och Viggo Skogstad skålar med Lova Haglund efter väl genomförda lopp!

KM - 17 4
Hela gänget efter en härlig dag i skidspåret!